Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


az RBD története

images_rbd.jpegaz RBD története

Az RBD együttes 2004-ben alakult a Rebelde címü sorozaton belül, és a sorozat föszereplöi alkották meg az együttest: Anahi, Alfonso, Dulce Maria, Christopher, Maite Perroni és Christian, de gyorsan kilépnek a sorozat árnyékából, hogy beírják magukat a spanyol popzene világába.
Elsö lemezük a "Rebelde" hatalmas sikert aratott a Mexikóban és a világ többi részén is,olyan számokkal, mint:Rebelde,Solo quedate en silencio,Salvame, Un poco de tu amor. Aranylemez lett belöle, majd  később platina. 

z együttes elsö turnéjáról, amit Tour Generacion-nak neveztek el, CD és DVD is készült, melyeken a Rebelde lemez számain kivül még két más szám is található: egy '80 évek beli pop/rock beütésü szám-Liso sensual, és az Una cancion .A Tour Generacion-os CD platinalemez lett.

A megjelenésük után 1 évvel az RBD kiadja a második lemezét, a Nuestro Amor-t. Ezen a lemezen jól látszik, mennyit fejlödött az együttes 1 év alatt. 14 szám található a lemezen, többek között: Nuestro Amor, Me voy, Feliz Cumpleanos, Asi soy yo, Fuera, Que fue del amor, Solo para ti. Ez a lemez is platina lemez lett.

A Rebelde és a Nuestro amor címü lemezek már brazil nyelven is megjelentek.
Az RBD egy együttes, ami kitört egy sorozat fikciójába, hogy belépjen a zene világába.
Az együttes már több kontinensen is járt,többek között az Egyesült Allamokban és Európában is. Koncertjeik hatalmas sikert értek el,és ugyanakkor hatalmas a rajongói tábora.
Már készül az együttes harmadik lemeze, a Celestial,amiröl már 3 számot mi is hallgathatunk: a Ser o parecer-t,a raggeton beütésü Lento-t,és az együttes elsö angol számát,a Tu amor-t.(Your love).

Sajnos az együttes 2009-ben feloszlott :S

 Tagok:

Maite Perroni

Anahi

Dulce Maria

Christian

Alfonso

Christopher